Velkommen til rejseklar i Danmark.

Rejsetips
 

Hvem skal du rejse med?


Alene
oplever du en vældig frihed til at gøre lige som du vil og du kan nemmere komme tættere ind på livet af de folk du møder på turen. Du er uden ansvar over for andre, men er til gengæld alene med dine oplevelser - både de gode og de mindre gode. Starter du med at rejse alene kan du undervejs finde rejsefæller for kortere eller længere perioder.

Venner
er godt i alle livets situationer - også på rejse. Sikkerheden er større når man er to eller flere, men samtidig vil de fleste også finde stor værdi ved at have én at dele oplevelserne med. Desuden er det praktisk nemmere og billigere at deles om bil, telt og lignende. Modsat kræver det, at I er enige om grundtrækkende i rejsen; Er I begge til natteliv, luksushoteller eller kunstmuseer? Hvis du ikke har nogen venner som du kan/vil rejse med, så find én via diverse avisannoncer, opslagtstavler eller rejsebureauer.

Kæresten
er en dejlig rejsefælle. Hvis det er en længere rejse vil den stille store krav til jer. Hvis forholdet er godt vil I sandsynligvis blive mere (og nærmest konstant) forelskede i lang tid bagefter - omvendt vil et dårligt fungerende parforhold også nemt kunne resultere i en skilsmisselignende situation. Uanset hvad, så vil et kærestepar på tur få nogle fællesoplevelser som kan være med til at udvikle forholdet.

Grupperejser
stiller andre krav til din tur. En typisk grupperejse er ofte næsten fuldstændigt tilrettelagt allerede hjemmefra; alt lige fra hotel, udflugter, måltider og seværdigheder er bestemt. Lille frihed til impulsoplevelser og specielle ønsker, men til gengæld en god metode til at få set en rimelig del uden selv at skulle pløje sig igennem diverse rejseguider og opslagsværker.

Charterrejser
(evt. kun flybilletten) byder på en mellemting mellem gruperejser og individuelle rejser. Destinationen og længden af opholdet er givet på forhånd, men du har mulighed for at gøre som du vil, mens du er der. Der er ofte arrangerede ture/udflugter som kan være udbytterige, men du kan også vælge at ligge ved stranden, gå på museum eller lignende efter eget valg.

Børn
er gode "rejsefæller". Deres bidrag kan næppe måles, når kufferten skal bæres op på 4. sal, men børns tilgang til verden og til dét at opleve er meget givende. Børn har den vigtigste egenskab i rejsesammenhæng; de ser og oplever det der er, fremfor at spekulere på, om stranden nu er bedre rundt om næste hjørne.