Velkommen til rejseklar i Danmark.

Rejsetips
 

Diarré


Diarré er alt for tit grunden til en ødelagt feriedag, både for rejsende i og udenfor Europa. Diarré er sjældent alvorligt, men meget ubehageligt. Vær særligt opmærksom på barn.

Væsketab er den værste følge af diarré. Din krop dehydreres og du svækkes meget, bl.a. med dårlig mave til følge. Det bedste du kan gøre er at drikke alt det du overhovedet kan, og så lade diarréen pasere ud af den naturlige vej! Diarréen vil oftest gå over af sig selv i løbet af 1-3 døgn. Stoppende medicin er ikke smart ved diarré.

Diarréen skyldes, at du får en bakterie, virus eller parasit ind gennem munden og ned i maven. Mikroorganismerne findes i vandet, som du måske har drukket af, børstet tænder i eller som er brugt til at tilberede din mad med. For at undgå diarré skal du undgå inficeret mad og drikke, undgå vandet i svømmepølen og på anden måde undgå at få snavs i munden. Problemet er, at du ikke kan hverken se eller lugte, om vand eller mad er inficeret - heldigvis er kuren simpel: Ligeså meget vand ind som ud!

Hvis den ramte ikke er i stand til at drikke, kan det blive alvorligt og en læge må kontaktes. Da der ikke findes nogen egentlig behandling mod de mange forskellige mikroorganismer vil en læge blot sørge for intravenøs rehydrering; altså en væsketilførsel via et drop i armen.